keskiviikko 21. elokuuta 2013

Ei ehkä aivan perinteinen kalakeitto

Teki mieleni jotain ihanaa perinneruokaa mutta koska olemme puoli vuotta sitten lopettaneet lihansyönnin ja vältämme maitotuotteiden käyttöä, ei halun tyydyttäminen ollut niin hirveän helppoa. Suomalaisia reseptejä kun mietin niin ensimmäiset lihattomat reseptit jotka tulivat mieleen olivat pottumuusi ja kesäkeitto, joten piti oikeasti selailla reseptikirjaa aika tovi ja yrittää löytää se sopivan perinteinen lihaton ruoka, ei tietenkään riittänyt se, että ruoka on yleisesti ottaen perinteinen vaan sen piti olla perinteinen myös minulle, kuin äidin tekemää. :) Koska äitimme teki meille aina perinteistä suomalaista ruokaa, ei siihen kuulunut lihattomat vaihtoehdot enkä löytänyt mitään itselleni perinteistä kasvisruokareseptien joukosta, joten siirryin miettimään kalaruokia koska kalaa me kuitenkin syömme. Ensimmäisenä tuli mieleeni kalakeitto, ihana perinteinen kermainen kalakeitto ja vesi herahti samantien kielelle!

Koskaan en ole kalakeittoa tehnyt, joten piti vähän tutkia ohjenuoraa netistä. Ja maitotuotteita välttelemme, joten kerman korvikkeeksi ostin kasvisrasvasekoitetta eli "ruokakermaa".
Tässä nyt sitten on se resepti jonka avulla sain perinneruokani:


Kahden kalan kermainen kalakeitto
3 perunaa
1 purjo
1 sipuli
1 porkkana
Pirkka kahden kalan kuutiot
kalaliemikuutio
2 dl kasvisrasvasekoitetta (esim. Nordic ruoka 15%)
5-6 dl vettä
5 mauste tai mustapippuria
tilliä (tuore tai kuivattu)

Pilko peruna, purjo, sipuli ja porkkana. Pistä ensin kalaliemikuutiolla maustettuun kiuhuvaan veteen peruna, porkkana sekä sipuli. Anna niiden kiehua hetki (5-10min). Lisää joukkoon pippurit, kalakuutiot, purjo ja ruokakerma ja anna kalojen kypsyä paketin ohjeen mukaan (10min). Mausta tillillä. Nauti!

Keitosta tuli oikein hyvä enkä itse ainakaan huomannut mitään eroa siinä, että kerman sijasta käytettiinkin "kermaa".




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti