Kävin vierailulla kaverin luona jota en ollut nähnyt yli puoleen vuoteen. Siinä kahvia keitellessä hän kaivoi pakkasesta todella hyvännäköistä banaanikuivakakkua jonka päällä oli vielä suklaakuorrutuskin! NAM! Mutustelin palan jos toisenkin ja muutin käsitykseni kuivakakuista, ne ei niin välttämättä kaikki ole niin kuivia ja tylsiä kuin nämä perinteiset tiikerikakut yms. Itse en ole koskaan kuivakakuista välittänyt koska ne nyt on yleensä kuivia ja jostain syystä niihin tungetaan aina rusinoita joita vihaan yli kaiken! Siksi minulla ei ole edes olemassa kuivakakkuvuokaa. Muutaman päivän päästä olin toisen ystäväni kanssa kaupungilla ja eräässä marketissa sattui olemaan tarjouksessa tällainen ihan perus kuivakakkuvuoka ja vielä teflonpinnalla, joten otin sen enteenä ja ostin vuoan. Kotona sitten parin päivän päästä aloin pohtimaan että minkälaisen kakun sitä vääntäisi.. Tahdoin siihen, yllättäen, banaania ja suklaata mutta jostakin kumpusi yhtäkkiä myös Daim ja päätin sitten että näitä lähdetään hakemaan kaupasta. Terttu banskuja, levy maitosuklaata ja varmuudeksi kaksi levyä Daimia lähti kaupasta mukaan ja olin valmis kokkailemaan. Reseptin kakkutaikinalle kaivoin netistä, muuten sovelsin itse ja kakusta tuli niin hyvä että sitä ei voi sanoin kuvailla!! Kuten yleensäkin kuivakakut, tämäkin maistui huomattavasti paremmalta seuraavana päivänä ja aivan loistavalta vielä pakkasestakin sulatettuna! Niin hyvää etten oikeasti haluaisi syödä enää mitään muuta!
 |
Nämä palat on oikeasti jäässä! Piti ottaa pakkasesta ihan pelkkää kuvaa varten ja pistää heti takaisin mutta jotenkin toinen noista paloista sitten kuitenkin jäi sille tielleen.. |
Ihanin banaanikuivakakku
100g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 muna
2 banaania
1 levy maitosuklaata
1-2 levyä Daimia
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
korppujauhoja
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon.
2. Murskaa banaanit mössöksi ja Daim muruksi (jätä hiukan murua koristeeksi) ja sekoita taikinaan.
3. Lisää lopuksi jauho ja leivinjauhe ja pyöräytä tasainen taikina.
4. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa runsas puoli tuntia kunnes kakku on kypsä.
5. Anna kakun jäähtyä. Pilko maitosuklaa paloiksi ja sulata joko mikrossa tai vesihauteessa. Jos haluat voit myös hifistellä ja temperoida suklaan mutta itse en koe sitä tarpeelliseksi. Valuta suklaa jäähtyneen kakun päälle, ripottele Daim murua päälle ja nosta kakku kylmään jotta suklaa jähmettyy. Nauti!
(Varoitus! Kakku on oikeasti ihan sairaan hyvää, joten suosittelen pakastamista koko kakun kerralla hotkimisen estämiseksi!)
Mmmmm... Kakku näyttää herkulliselta. Ihan tuo veden kielelle. Tätä on kokeiltava. ;)
VastaaPoistaMyöhään vastailija vastailee :D Toivottavasti maistui! Nyt itsekin muistin tämän, olin tyystin unohtanut! Pakko leipoa pikimmiten!
Poista