torstai 9. tammikuuta 2014

Raikas katkarapu-surimisalaatti ja lohkobatut

Tehtiin tässä eräänä päivänä sushia jossa käytimme täytteenä mm. katkarapuja ja surimipuikkoja. Niitä jäi kuitenkin yli, koska syötiin kahden kesken, joten piti keksiä mihin loput käytetään, siitä tämä salaatti syntyi. Nautiskeltiin tämä salaatti uunissa paistettujen lohkottujen bataattien lisukkeena.

Raikas katkarapu-surimisalaatti

4 kpl surimipuikkoja
100 g katkarapuja (esim. pirkan katkarapuja liemessä)
1 tomaatti
2 jääsalaatin lehteä
1 pieni sipuli
1 kypsä avokado
1 rkl sweet chili-kastiketta

Pilko kaikki muut ainekset paitsi katkaravut oikein pieniksi paloiksi. Sekoita paloitellut ainekset ja katkaravut huolellisesti yhteen. Lisää sweet chili-kastike ja sekoita vielä kerran huolellisesti.





Lohkobatut (lohkotut bataatit)

1 iso bataatti
öljyä
mausteita maun mukaan (esim. mustapippuri, suola, cayannepippuri, paprika, grillausmauste)

Leikkaa bataatti lohkoiksi. Pistä lohkot pussiin tai kulhoon ja lisää öljyä niin että sitä on kaikissa lohkoissa, lisää mausteet ja sekoita niin kauan että mausteet on tarttuneet lohkoihin. Paista 225°C asteessa 25 - 45 minuuttia. Paistoaika riippuu uunin tehosta ja siitä kuinka paksuja lohkot ovat. Kun lohkot ovat hiukan tummuneet päältä ja haarukalla painaessa tuntuvat pehmeiltä, ne ovat valmiita. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti