torstai 9. tammikuuta 2014

Rakkaudella tehty rosmariini-perunapaistos

Tein pari päivää sitten ensimmäistä kertaa elämässäni focaccialeipää ja siitä jäi yli rosmariinia. Pyrin aina siihen että mitään en heitä roskiin joten aloin selaamaan reseptikirjaa jotta löytäisin jonkun reseptin johon tarvittaisiin rosmariinia. Löysin lupaavan reseptin nimeltä rosmariini-perunapaistos josta sitten tein oman muunnokseni koska en löytänyt siihen tarvittavaa fontinajuustoa siitä kaupassa jossa kävin. Korvasin fontinan vuohenjuustolla ja se toimi kyllä ihan hyvin, ainoastaan olisin voinut laittaa juustoa hiukan runsaammin mutta pelkäsin että paistos tulee liian suolaiseksi ja sen vuoksi pihtailin juuston kanssa, lisäsin kuitenkin tähän reseptiin juuston määrää. (Vuohenjuustoa muuten jäi yli joten nyt pitää miettiä mihin ruokaan sitä pistäisin. Elämän kietokulkua, hih!) Paistos on rakkaudella tehty koska mieheni oli kipeänä ja halusin piristää häntä jotenkin, siksi taiteilin ylimääräisestä taikinasta sydämen paistoksen päälle!

Rakkaudella tehty rosmariini-perunapaistos

500 g voitaikinaa (jää vähän yli joten jos teet itse, vähempikin riittää)
3-4 perunaa
muutama rosmariininoksa
1 punasipuli
200 g vuohenjuustoa
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
kananmunaa voiteluun

Nosta taikina sulamaan jos käytät pakastettua taikinaa. Pistä uuni kuumenemaan 225°C asteeseen. Siivuta perunat mahdollisimman ohuiksi ja leikkaa sipuli suikaleiksi tai renkaiksi. Painele sulanut taikina pyöreään vuokaan niin että siihen tulee korkeat reunat. Asettele perunat lomittain vuokaan (voit halutessasi laittaa hiukan suolaa perunoiden päälle jo tässä vaiheessa). Pistä sipulisuikaleet perunoiden päälle ja niiden päälle vuohenjuusto kiekot sekä viimeiseksi rosmariinin oksat. Ripottele koko komeuden päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lopuksi voitele reunat kanamunalla. Paista uunissa 25 minuuttia tai niin kauan että potut on kypsiä (minun uunissa meni lähemmäs tunti).

Ennen...

...ja jälkeen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti