Tonnikalapiiras
Taikina:
4 dl täysjyvä vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl siirappia
1 muna
150 g huoneenlämpöistä voita
Sekoita suola vehnäjauhoihin ja nypi joukkoon pehmeä voi niin että taikinasta tulee tasaista murua. Lisää siirappi ja sekoita muna nopeasti joukkoon. Kääri tasaiseksi sekoitettu taikina tuorekelmuun ja pistä jääkaappiin siksi aikaa että teet muut valmistelut.
Täyte:
1 prk tonnikalaa
1 tavallinen sipuli tai 1 iso kevätsipuli varsineen
oliiveja
2 palaa aurinkokuivattua tomaattia
fetajuustoa
½ tl cayannepippuria
2 tl provencemixiä tai tuoreita yrttejä
½ tl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
1 prk kaura/soija/ruokakermaa
1 muna
parmesanjuustoa raastettuna
öljyä tai voita paistamiseen sekä vuoan voiteluun
öljyä tai voita paistamiseen sekä vuoan voiteluun
korppujauhoja
Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
Pilko sipuli kuutioksi ja paista se pannulla pehmeäksi. Jos käytät kevätsipulia leikkaa varret pois, pilko ne ja jätä odottamaan myöhempää käyttöä. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi.
Voitele pyöreä piirakkavuoka ja jauhoita se korppujauhoilla. Painele taikina vuokaan sormin tasaisesti reunoja myöten, jos taikina meinaa tarttua sormiin, sormien kostuttaminen auttaa.
Sekoita kulhossa yhteen kerma, munat ja mausteet. Lisää piirakkaan tasaisesti ensin sipuli sitten tonnikala ja muut täytteet. Kaada muna/kermaseos tasaisesti täytteiden päälle. (Kun heilutat piirakkaa kevyesti ja varovasti edes takaisin, kermaseos leviää piirakkaan tasaisesti.) Lisää lopuksi leikatut kevätsipulin varret ja parmesan raaste.
Paista uunissa 25-30 minuuttia kunnes pinta ja taikina on saanut hiukan väriä. Täyte voi olla hiukan löysä kun piiraan ottaa uunista mutta se hyytyy kyllä kun piiras jäähtyy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti