tiistai 19. toukokuuta 2015

Lempiruoat vol 2! Kalajambalaya



Viimeksi esittelin lempiruokani wokatut parsakaalit ja tällä kertaa vuorossa on tiukan kakkossijan saava kalajambalaya. Tämä resepti on chilikirjasta lähtöisin joka ostettiin koska molemmat rakastamme tulista ruokaa! Kevään tullen oma chilisato alkoi kypsymään joten innoissani ensimmäisestä kypsästä chilistä oli pakko alkaa jambalayan tekoon! Tämä on ihanaa lohturuokaa ja chilin määrää vaihtelemalla tästä saa ihanan sapuskan miedompaankin makuun! Tästä reseptistä tulee iso kattilallinen joten tästä syöttää isommankin joukon kun valmistaa vain ihmismäärän mukaan tarpeeksi lisuketta.

Valkosipulista pidämme myös ja sitä pistetään aina reilusti mutta laitan tähän määrän alkuperäisen reseptin mukaan. Habanero on todella tulinen chili jota alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin käyttämään mutta ei olla kuin kerran käytetty habaneroa tässä joten laitoin sen reseptiin sulkuihin, tavallinen chili on huomattavasti sopivampi suomalaiseen makuun.
Vaaleana kalana ollaan käytetty pakkasesta sei-, turska- ja kahdenkalankuutioita tai kalatiskiltä tuoreena haukea. Rasvaisena kalana vähäsuolaista silliä tai kalatiskistä silakoita, alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin käyttämään makrillia mutta ei olla vielä kertaakaan törmätty siihen.

On varmaan sanomattakin selvää että tämä maistuu vielä taivaallisemmalta seuraavana päivänä :P

Kalajambalaya

2 rkl öljyä
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 
(4-5 habanerochiliä siemenet poistettuna ja silputtuna) tai
2-4 tavallista punaista chiliä silputtuna
2 sellerinvartta silputtuna
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
2 rkl tomaattipyreetä
1 kalaliemikuutio
2 dl kuumaa vettä
400g tomaattimurskaa
1 tlk worcestershirenkastiketta
200 g vaalealihaista kalafilettä
100g voimakkaanmakuista rasvaista kalaa
1 rkl oreganoa (tuoreena tai kuivattuna)
1 rkl meiramia (tuoreena tai kuivattuna)
100 g katkarapuja
(suolaa ja pippuria)



Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota sipulit, chili ja sellerinvarret pehmeiksi. Lisää paprika ja paista vielä 3 min. Sekoita tomaattipyreeseen tilkkavettä ja lisää kattilaan yhdessä liemikuution, kuuman veden kanssa ja worcestershirenkastikkeen kanssa. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kiehua hiljaa noin 20 minuuttia.
Perkkaa ja ruodi kalat. Leikkaa paloiksi ja taputtele kuiviksi.
Lisää kalat ja yrtit kattilaan ja keitä 6 minuuttia. Lisää katkaravut ja keitä 4 minuuttia kunnes kala on kypsää.

Nauti riisin, couscousin tai vaikka bulgurin kanssa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti